reissuja

Matkakertomuksia, viime aikaisemmilta vähän pidemmiltä reissuilta mitä on tullut tehtyä. Osa jutuista on jo kerinnyt esiintyä blogissa, mutta päätyy myös tänne nettisivuille luettavaksi. Lisäksi Reissuja otsikon alta löytyy netistä saatavalla oleva kartta systeemi, mihin saa lisätä maat missä on reissaillut. Netistä löytyy myös palveluita joihin saa laitettua lentomatkansa ylös, ja palvelu laskee kilometrejä ym tietoa lentomatkoista.

MP 2001

MP2001, moottoripyöräreissu suuntautu Tekniikan Maailman artikkelin innoittaman Saariston Rengastielle.

Brezovica 2003

Kosovon vuoden aikana tuli mahdolliseksi tehdä vaellus/kiipeily retki etelä-Kosovoon Berzovican aluellee. Tarkoitus oli nousta n 2600 metrin korkeudelle Brezovican laskettelukeskuksen huipuille.

Halkidiki 2003

Syyskuussa 2003 reissattiin Pohjois-Kreikassa Halkidikin alueella. Halkidiki sijaitsee Thessalonikian läheisyydessä Kreikan Makedonian maakunnassa. Tarkemmin Kassandran niemimaalla, yhdessä kolmesta "sormesta" jotka työntyvät Aigean mereen.

Meteora 2004

Kosovon vuoden aikana tuli mahdolliseksi tehdä "kulttuuri" retki keski-Kreikkaan Meteoran luostareille. Tarkoitus oli tutustua näihin kalkkikivipylväiden päälle rakennettuihin luostereihin, ja niiden nähtävyyksiin. Hieman erilainen retkin kuin yleensä turistimatkalla on mahdolllista tehdä.

MP 2007

Kesän 2007 MP-reissua suunniteltiin jo MP-messujen aikaan. Matkan kohteeksi valittiin Ahvenanmaa. Ja suunnittelua jatkettiin pitkin kevättä. Liikkeelle lähdettiin perjantaina puoliltapäivin. Reitti kulki Tampereelta Huittisten Säkylän ja Mynämäen kautta Kustaviin. Sieltä lossilla ja lautoilla Brändön ja perille Vårdön. Huittisiin saakka oli tylsää ajoa isoa tietä pitkin mutta siitä eteenpäin tiet muuttuivat mutkasemmiksi ja paljon mielenkiintoisimmiksi ajaa. Varsinkin Brändön punainen asfalttitie oli hauskaa ajettavaa.

Ruka 2011

Viikko 36 vietettiin syksyisessä Kuusamossa. Kuljettiin eri luonnonpuistoissa ja muualla maastossa ja nautittiin Pohjois-Pohjanmaan rauhasta ja alkavasta ruskasta. Tutuksi tulivat niin Riisitunturin kansallispuisto kuin Oulangan kansallispuisto.

Kaunas 2011

Halpalentoyhtiö Ryanair lentää Tampereelta Kaunasiin useita kertoja viikossa. Syksyllä 2011 tuli sitten mieleen poiketa parin päivän reissulla Kaunasissa. Keskiviikon iltalennolla sinne, pari päivää Kaunasissa ja perjantain iltalennolla takaisin Tampereelle.