kuvaus

Valokuvausta on tullut vuosien varrella harrastettua jonkin verran, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Tätä nykyä kamera kulkee mukana melkein kokoajan. Yleensä mukana kulkee digipokkarikamera, mutta jos tiedän että valokuvattavaa löytyy niin mukaan tulee myös enemmän kalustoa. Osa tämän sivuston kuvista on kuvattu vielä perinteisellä kinofilmi kameralla ja sitten scannattu digitaaliseen muotoon, mutta yhä suurempi kuvista on suoraan digimuodossa. Pääsääntöisesti kuvaan Canon Powershot D10 ja Canon EOS700D kameroilla. D10 on vesitiivis ulkoilmaan hyvin sopiva keskikokoinen pokkari, joka kulkee mukana niin ulkoillessa kuin prätkäillessäkin.

Näillä sivuilla on vain pieni osa kuvista, ja pääsääntöisesti vain "uudempia" otoksia. Kuvia tulee epäsäännöllisin väliajoin lisää, aina sitä mukaan kun olen sivuille sopivia kuvia ottanut. Kaikki ottamani valokuvat ovat myös myytävänä. Vaikka en ammatikseni kuvaakkaan, niin aina silloin tällöin tulee onnistuneita otoksia, tai olen kameran kanssa paikalla silloin kuin jotain tapahtuu. Lisenssistä saat lisää tietoa info-sivulta.

Sivustolta löytyy oma valokuvagalleria. Sinne pyritään päivittämään uusia valokuvia sitä mukaan kuin hyviä sellaisia tulee otettua. Osa valokuvista löytyy myös Flickeristä. Kaikki valokuvat, ja paljon näillä sivuilla näkymättömiä kuvia, ovat myytävänä erialaisiin käyttötarkoituksiin. Mikäli kiinnostuit jostain valokuvasta tai aihepiiristä, ota rohkeasti yhteyttä.

valokuvieni käyttäjiä

Toimin kauden 2012-2015 ajan jääkiekkojoukkue Ikurin Vire Hockey:n valokuvaajana, joten kuviani näkyy heidän virallisilla sivuilla. Vireeseen liittyen olen myös suunnitellut ja toteuttanut heidän näiden vuosien kausikorttinsa sekä pelimainokset.

Tässä on lista instansseista tai paikoissa, joissa on julkaistu tai käytetty ottamiani valokuvia. Lista ei ole missään tärkeys- eikä aikajärjestyksessä. Näiden lisäksi olen kuvannut pyynnöstä mm. häissä ja hautajaisissa, sekä muissa juhlatilaisuuksissa, ja ottanut useita rippi- ym henkilökuvia

videokuvaus

Pelkkien still kameroiden lisäksi mukana kulkeen yhä useammin videokamera. Nykyään Canon Legria HFR17, jolla pyritään mahdollisuuksien mukaan kuvaamaan elävää kuvaa. Ja onhan digipokkarissa ja kännykässäkin nykyään videokuvausmahdollisuus, joten videoita tulee enemmän ja enemmän. Nykyään kaikki videoni tulevat Youtubesta omalta kanavaltani, täällä sivulla on vain linkit kuvaamiini videoihin.

kilpailut

Matkan varrella on tullut osallistua muutamaan valokuvakilpailuun. Tällä sivulla on esillä kuvat, joilla olen osallistunut ja lyhyt kuvaus kilpailusta ja sen tuloksista.

panoramat

Joitakin panorama kuvia. Osan on tehty Canonin omalla Fotostitch ohjelmalla, ja osa Hugin panoramanteko-ohjelmalla.