vaakuna

SUOMEN HERALDINEN SEURA on merkinnyt 05.06.2006 rekisteriinsä numerolla 1372 meidän oman vaakunamme. Vaakunan on suunitellut ja piirtänyt Petri Tuominen.

vaakunaselitys

Sinisellä kilvellä hopeinen vastajänne ja alapuolella hopeinen punapantainen koiranpää. Pistokypärä. Kypäränpeite ja lakipunos sinistä ja hopeaa. Kypäränkoristeena mustat kotkansiivet.

Virallista vaakunalausetta ei ole, se muuttukoon tarpeen mukaan. Mutta tällä hetkellä se on " CAVE CANUM"

Alla olevaa kuvaa vaakunasta on jouduttu pienentämään ja resoluutioltaan heikentämään nettikäyttöä varten. Vaakuna on siis vain suuntaa antava siittä oikeasta ja aidosta vaakunastamme.

VAAKUNA, OMISTAJA PETRI TUOMINEN

Niin, tavalllinen porvarikin voi rekisteröidä ja käyttää vaakunaa. Se ei ole pelkästään aatelisten etuoikeus. Tosin vaakunan täytyy olla heraldisesti oikeanlainen ja se käytössä on tiettyä edellytyksiä ja vaatimuksia. Vaakuna siis rekisteröidään SUOMEN HERALDISESSA SEURASSA, sieltä saa myös tarvittavia ohjeita ja neuvoja oman vaakunan suunnitteluun, hankintaan ja rekisteröintiin. Toinen hyvä paikka etsiä tietoa vaakunoista on heraldikko Harri Rantasen UUSIKUU heraldinen suunnittelu- ja palvelutoimisto.

Missä sitä omaa vaakunaansa voi käyttää. Yleisimpiä käyttötapoja ovat kirjekuoret, kirjepaperit ja käyntikortit. Ja näkyvimpinä isännänviirit, omaliput joita kiinnitetään mökin tai talon seinään, ja pöytästandaarit. Ja meidän vaakunahan koristaa näiden sivujen graafista yleisilmettä. Vaakunaa ei kuitenkaan suositella käytettäväksi sellaisissa kohteissa joissa se joutuu alistettuun tai tallattuun asemaan. Tälläisiä ovat matot, lautasen pohjat, tuolin istuinosat, ym kohteet.